Follow by Email

Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Goodbye Google Buzz

Με το παρακάτω μήνυμα προς τους χρήστες,
η Google ανακοινώνει την οριστική κατάργηση του Google Buzz,
που είχε προαναγγείλει τον Οκτώβριο του 2011.
 Προσέξτε πως η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να 
επεξεργάζεται με τη διάσημη μηχανή αναζήτησης 
όσα δεδομένα είχαν αναρτήσει δημοσίως οι χρήστες της υυπηρεσίας.



Τον Οκτώβριο του 2011 ανακοινώσαμε ότι το Google Buzz πρόκειται να αποσυρθεί. Στις 17 Ιουλίου 2013 ή μετά από αυτήν την ημερομηνία, η Google θαπροχωρήσει στο τελευταίο βήμα της απόσυρσης και θα αποθηκεύσει ένα αντίγραφο των αναρτήσεών σας στο Buzz στο Google Drive, μια υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων στο διαδίκτυο. Η Google θα αποθηκεύσει (2) τύπους αρχείων στο Google Drive και τα νέα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί δεν θα λαμβάνονται υπόψη στα όρια του αποθηκευτικού σας χώρου.

  1. Ο πρώτος τύπος αρχείου θα είναι ιδιωτικός, προσβάσιμος μόνο σε εσάς και θα περιέχει ένα στιγμιότυπο των δημόσιων και των ιδιωτικών αναρτήσεων στοGoogle Buzz  που έχετε συντάξει.
  2. Ο δεύτερος τύπος αρχείου θα περιέχει ένα αντίγραφο μόνο των δημόσιων αναρτήσεών σας στο Google Buzz. Από προεπιλογή θα είναι ορατό σε οποιονδήποτε διαθέτει το σύνδεσμο, και ενδέχεται να εμφανίζεται στα  αποτελέσματα αναζήτησης και στο Προφίλ σας Google (εάν έχετε συνδεθεί στις αναρτήσεις σας στο Buzz). Λάβετε υπόψη ότι τυχόν υπάρχοντες σύνδεσμοι στο περιεχόμενο Google Buzz θα ανακατευθύνουν τους χρήστες σε αυτό το αρχείο.
  3. Τυχόν σχόλια που έχετε πραγματοποιήσει στις αναρτήσεις άλλων χρηστών θα αποθηκευτούν στα αρχεία αυτών των χρηστών και όχι στα δικά σας. Αφού ολοκληρωθεί η αλλαγή που περιγράφεται σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μόνο ο εν λόγω χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τις ρυθμίσεις κοινής χρήσης αυτών των αρχείων. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε σχολιάσει την ιδιωτική ανάρτηση ενός άλλου συντάκτη, αυτός ο συντάκτης μπορεί να επιλέξτε να κάνει αυτήν την ανάρτηση και τα σχόλιά της δημόσια. Εάν επιθυμείτε να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, διαγράψετε όλο σας το περιεχόμενο από το Buzz τώρα.
  4. Τα νέα αρχεία του Google Drive θα περιέχουν μόνο ορισμένα σχόλια από τους χρήστες που ενεργοποίησαν στο παρελθόν το Google Buzz και τα αρχεία δεν θα περιέχουν σχόλια που διαγράφηκαν πριν από τη μετακίνηση των δεδομένων στο Google Drive σας.

Μετά τη δημιουργία των αρχείων, θα αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο με οποιοδήποτε άλλο αρχείο του Drive. Είναι δικά σας και μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε με αυτά. Όπως λήψη, ενημέρωση των δικαιωμάτων πρόσβασης σε αυτά ή διαγραφή.

Πριν από τη δημιουργία αυτών των αρχείων, μπορείτε να προβάλετε τις αναρτήσεις του Google Buzz που έχετε συντάξει εδώ. Εάν δεν θέλετε να αποθηκευτεί καμία από τις αναρτήσεις ή τα σχόλια του Buzz σε αρχεία του Google Drive, μπορείτε άμεσα να διαγράψετε το λογαριασμό και τα δεδομένα σας στο Google Buzz.

Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε το Google Buzz.

© 2013 Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου